Érints meg! antológia megjelenés

December 17-e, a Csillagszóró Könyvkarácsony második napja újabb mérföldkővé vált az életemben, mert a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában, Vörös Pöttyös könyvként megjelent az Érints meg! című novelláskötet. Romantikus történeteket tartalmaz, méghozzá a kiadó öt közismert írójának egy-egy novelláját, valamint az azonos című pályázat nyertes műveit. Köztük az én Kristálykastély című írásomat is.

Ez már a második antológia, amelyben szerepel egy történetem (az első a júniusban kiadott Halhatatlanok), ám könyvbemutatóm még soha nem volt. Izgatottan vártam a nagy napot. A Nyugati téren álló Alexandra Könyvesházban zajlott a rendezvény, amely egy többszintes épület, valóságos álompalota a könyvimádók számára.



Tíz órára érkeztünk írótársaimmal, az Apolló Tintafoltjai nevű kis csoportunk tagjaival, mert a rendezvényt felhasználtuk egy kis összefutásra, beszélgetésre és jól mulatásra. Már a belépéskor csodálatos látvány fogadott minket, hiszen jobbunkon és szemben is az Érints meg! antológia mosolygott ránk a polcokról sok-sok példányban, karöltve a kiadó többi újonnan megjelent könyvével, így majdnem már akkor elvesztettük a fejünket. Erőt vettünk magunkon, csodálatos módon nem vásároltuk fel a polcok tartalmát, inkább felsiettünk a galériára. Ettük a törött mézes puszedlit és whiskeykrémes szaloncukrot, kávét ittunk rókás és szarvasos pohárból, és a hozott könyveinket máris dedikáltatni kezdtük a már megérkezett írókkal.

Részt vettünk egy beszélgetésen Csukás Istvánnal, aki remek gondolatokat osztott meg velünk a könyvkiadásról, az új ötletekről, a korlátok feloldásáról, a magyar nyelvről és még ezer témáról. Majd egyik írótársunk, Novák Vica könyvbemutatója következett, akinek Minka és a felhőfoltozók című, varázslatosan kedves meséje frissen jelent meg. Ezt követte a Siker tintája című írástechnikai kalandkönyv bemutatása, amelyet tanárunk, Varga Bea (On Sai) írt, és amelyet hamar mindannyian be is szereztünk és össze is firkáltattuk a szerzővel :)

Elérkezett az Érints meg! antológia bemutatója. Átköltöztünk néhány szinttel feljebb az Alexandra Pódiumra, hogy a kötet összes szerzője, a grafikus és a szerkesztő is elférjen, ám a vendégek miatt is érdemes volt, hiszen a rengeteg érdeklődő ezt a termet is megtöltötte, sőt, még a legtöbb állóhely is elfogyott. Sokan írtunk a kötetbe, de Varga Bea zseniálisan vezette a beszélgetést, és minden történet kapott egy kis ismertetést, minden szerző néhány mondatot. Fantasztikus érzés volt a zsúfolásig megtelt teremben, neves írók oldalán ott ülni, és ragyogni!

A bemutató után sorbaálltak előttünk a megilletődött, mosolygó, kedves olvasók, hogy egymás után írjuk, rajzoljuk, firkáljuk össze a könyveiket vagy az antológiához készített gyönyörű könyvjelzőket. Pár kedves szót váltottunk, volt, aki puszit adott, volt, aki a barátnőjének dedikáltatott, és olyan is volt, aki elmondta, hogy a novellámról elhangzott pár mondat annyira felkeltette az érdeklődését, hogy mindenképpen írni fog nekem, miután elolvasta. A sor már csaknem elfogyott, amikor egy lihegő lány csapódott még gyorsan a végére, és túláradó örömmel újságolta a körülötte állóknak: "Az utolsó darabot még sikerült elcsípnem!" Majdnem kiugrott a szívem az örömtől, mert valóban, a bolt teljes készlete elfogyott.

A dedikálás után újra a galéria felé indultunk, mert hamarosan kezdődött még egy írótársunk, Eszes Rita regényének, az Illangóknak a bemutatója. Miután azt is lelkesen végigrajongtuk, még megettük a maradék pogácsát és puszedlit, és lassan este is lett. Megegyeztünk, hogy nagyszerű napot zártunk, hogy nagyon jó volt újra látni egymást, és hogy muszáj lesz minél hamarabb egy Apollós hétvégét szerveznünk, mert az egyszerűen csak KELL nekünk :)

Az Érints meg! antológia természetesen csak pillanatnyilag fogyott el a boltból. Megvásárolhatjátok országszerte számos könyvesboltban, megrendelhetitek online könyváruházakból, vagy a legjobb választás, ha kiadói kedvezménnyel egyenesen a Könyvmolyképző Márkaboltból szerzitek be.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tigris